22 Ocak 2012 Pazar

Pırasalı-Ispanaklı Börek


Sebeb- i Saadet'im pırasa yemeğini sevmiyor... Hal böyle olunca biz de kendisini börek olarak bayıla bayıla tüketiyoruz... Yumuşacık, lezzetli, besleyici ve doyurucu bir börek...

MALZEMELER
4 adet yufka
250 gr pırasa
250 gr ıspanak
150 gr lor peyniri
Tuz, Karabiber, Kırmızı toz biber

Harç İçin
1 şişe maden sodası
1 çay bardağı sıvıyağ (ben zeytinyağ kullandım)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta

YAPILIŞI
Pırasa ve ıspanağı ince ince doğruyoruz... Derin bir kabın içine alıp üzerine lor peynirimizi ve baharatlarımızı atıp pırasalar diriliğini kaybedene kadar elimizle karıştırıyoruz... (Pırasaları pişirip yapan arkadaşımız çoktur fakat ben çiğden yapıyorum)

Harcımız için maden sodası, sıvıyağ, yumurta ve yoğurdu homojen bir karışım elde edene kadar çırpıyoruz...

Fırın tepsimizin tabanını sıvıyağ ile yağladıktan sonra ilk yufkamızın kenarları dışarı taşacak şekilde yerleştiriyoruz... Harcımızdan 5 yemek kaşığı kadar döküp iyice yediriyoruz... İkinci yufkamızı kırışık bir şekilde koyup aynı harç işlemini uyguluyoruz... Pırasalı- ıspanaklı harcımızı tepsinin her yerine eşit miktarda yayıyoruz... Üçüncü yufkamızı serip harcımızı ekliyoruz... Son olarak dördüncü yufkamızı ekleyip ilk yufkadan kalan kenarları katlayıp kalan tüm iç harcımızı böreğimize yediriyoruz... Çörek otumuzu serpip fırına veriyoruz... Üstü kızarana kadar pişiriyoruz...

Not: Pişirmeden önce 1 saat kadar bekletirseniz harç böreğinizle bütünleşmiş olur...

Afiyet olsun...


2 yorum:

çeşnici Handan dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerine sağlık.

Kartanesi dedi ki...

Handan hanım çok teşekkür ederim bloguma desteğiniz için... Ay nasıl mutlu oldum yorum görünce :)