28 Ocak 2012 Cumartesi

Etli Bezelye Yemeği


Her yaptığım yemek ilk olma özelliğini taşısa da bezelye yemeğimin bir özelliği daha var o da konserve olması... Çok pratik buldum kendisini... Bu sene buzluğa birşey atamadığım için böyle idare edeceğiz... Kısmetse önümüzdeki yıl doldururum inşallah dolabımı...

Bezelye yemeğinin içine koyduğum et kurbanda yapılan kavurma eti... Ayrı bir lezzet kattı kavurma kokusu...

MALZEMELER
150 gr kavurma
1 kutu konserve bezelye
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
İsteğe bağlı sarımsak
Tuz, karabiber

YAPILIŞI
Soğanı yağla beraber pembeleşene kadar kavuruyoruz... Sarımsaklarımızı ilave edip biraz daha çeviriyoruz... Salçamızı ilave ediyoruz...Kavurma etini ekleyip bir süre daha karıştırıyoruz...  Havuç daha geç piştiği için önce onu tenceremize alıyoruz... Havuçlar diriliğini kaybedince küp küp doğranmış patatesimizi, yıkanmış ve süzülmüş bezelyemizi ve baharatları ekleyip yüz yüze gelecek şekilde sıcak suyunu koyuyoruz... Kaynayınca altını kısıyoruz ve ortalama 20 dakika pişiriyoruz...

Afiyet olsun...




1 yorum:

arzuuu dedi ki...

ellerine saglıkk...