15 Mayıs 2012 Salı

ÜÇ RENKLİ BÖREK


Hemen hemen hepimizin ''of bugün ne pişireceğim '' dediğimiz anlar oluyordur. Ben de öyle bir günümde acaba akşama ne pişirsem diye marketteki yiyecekleri süzgeçimden geçirirken gözüm yufkalara takıldı, aldım geldim eve. Dolapta biraz havuç, biraz kıyma, biraz da ıspanak vardı. Bunlara dördüncü renk olarak patatesi de ekleyince bu börek çıktı ortaya. 

İnternetteki tarifleri inceledikten sonra kendi özgün tarifimi oluşturmaya karar verdim, kimi sitede içinde pastırma vardı, kiminde yufka aralarına sadece yağ sürülüyordu. Ben pastırma yerine kıyma kullandım, aralarına sürmek için ise bütün böreklerime sürdüğüm harcı hazırladım.

Eşimden de benden de tam not aldı bu tatlı börekler. Yanında buz gibi soğuk ayranla harika gidiyor. Gelelim tarife...

MALZEMELER

5 adet yufka
200 gr kıyma
1 bağ ıspanak
4 havuç
3 patates

Börek sosu için

Göz kararı yoğurt, sıvıyağ, 2 yumurta, süt

YAPILIŞI

Ön hazırlık olarak sadece kıymayı kavurdum, diğer malzemeleri çiğden koydum.

İlk yufkamızı masamızın üstüne açalım, arasına hazırladığımız sostan sürüp fırçayla her yerine dağıtalım. İkinci yufkamızı da serip aynı işlemi tekrarlayalım. Rendelediğimiz patatesi bu kata eşit miktarda dağıtalım. Üçüncü yufkamızı serip sostan sürdükten sonra rendelediğimiz havucumuzu serpiyoruz. Dördüncü kata ıspanak ve son kata da kıymamızı dağıtıyoruz. Hazırladığımız yufkaları rulo şeklinde sarıp tepsiye sığması için ortadan ikiye kesiyoruz. Kalan sosumuzu böreğimizin üstüne ve yanlarına yedirdikten sonra çörek otu serpip önceden ısıtılmış ortalama 175 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz... 

Afiyet olsun...


1 yorum:

hiko dedi ki...

Bunlar harika görünüyor. Senin elinden yemek isterdim