22 Mayıs 2012 Salı

TİRAMİSU

Tiramisunun memleketi İtalya,  kelime anlamı ise '' kaldır beni'' imiş. 
Yeni evli olunca insan sürekli eşine yeni tatlar tattırmak ve onayını almak istiyor sanırım. Bir de gurbette olunca yaptıklarımı sadece onun tadacağını düşünürsek elimde tabakla onay almak için peşinden dolanıyorum diyebilirim :) Yine öyle bir anımda mutfağa girdim ve yine ilk kez denediğim bir tatlı denedim. Kedi dili ile yapılıyormuş aslı ama ben hazır pastaban kullandım, bir dahaki sefere inşallah kedi dili ile deneyeceğim. 
Daha önce ev yapımı tiramisu yedim mi hatırlamıyorum ama kendi yaptığımdan yola çıkarak şunu söyleyebirim ki kesinlikle hazırlarından daha hafif oluyor. Niye bilmiyorum ama kalori açısından da diğer tatlılara göre pek bir masum buldum kendisini. Abartmadığımız sürece birşey yapacağını zannetmiyorum. :)

Tarifi Portakal Ağacı'ından aldım fakat muhallebisi epey arttı bu yüzden azaltarak veriyorum malzemeleri.

MALZEMELER
1 hazır pastaban
1 adet 3'ü 1 arada nescafe (ben fındıklı tercih ettim)
1 su bardağı sıcak su
Kakao

Kreması İçin:
2 su bardağı süt
1 yumurta
1 paket (200 gr) labne peyniri
2 kahve fincanı un
2 kahve fincanı şeker

YAPILIŞI
İlk olarak kremasını hazırladım. Tüm malzemeyi tencerede mikser yardımı karıştırdıktan sonra ateşe aldım, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına geldikten sonra ocaktan aldım. Biraz soğuduktan sonra içine labne peynirini ekleyip mikserle çırptım. 
Diğer yandan pastabanın alt kısmını 1 bardak sıcak su ve nescafe ile hazırladığım karışım ile kuru yer kalmayacak şekilde ıslattım. Kremanın yarısını ilk kata döktüm. Pastabanın üst katını da kremanın üzerine koyup ıslattım nescafe ile. Kalan kremayla pastabanın yanları da dahil olmak üzere her yerini kapladım. Çay süzgecine kakao koyup pastamın üstüne serptim. Buzdolabına alıp 1 gece beklettim. 

Afiyet olsun...

2 yorum:

TuruncuTatlar dedi ki...

ellerine sağlıknefis görünüyor..

Deniz dedi ki...

merhaba bloguma uye olmus yeni birini gorunce hemek merak ettim blogunuzu kesfe ciktim yalniz hangi ulkede oldugunuzu anlayamadim :( Ben uzun yillar viyanada yasadim. eger yasadiginiz yerde Maskarpone varsa 1 paket Maskorpone ve yaklasik 500 gramlik Vollrahm yani kremayi azicik seker ve istediginiz kadar yumusrta ile cirparsaniz kremaniz hemen hazir oluyor. ben biraz beceriksiz bir ev hanimi olmama ragmen tramisuyu cok kisa surede ve kolayca yapabiliyorum ;) Maskarponeyi de mutlaka deneyin