22 Mayıs 2012 Salı

HAŞHAŞLI KATMER

Bugün sabah kahvaltıda değişik birşeyler yapmak istedim ve yine anneciğimin özlediğim lezzetlerinden birini denedim. Sebeb-i Saadetim memnun kaldığına göre sanırım başardım da :) Sabahın yedisinde uyandım, hamuru yoğurdum :) O kadar heves ettim yani. 
Haşhaş ezmesini pek seviyorum. Eskiden yani evlenmeden önce hemen hemen her pazar kardeşim fırından sıcacık haşhaşlı çörek alırdı çiçek ekmek gibi. Bayılırdık onu yemeye, özellikle yanında siyah zeytin, beyaz peynir ve çay üçlüsüyle mükemmel olurdu. Biraz da o günleri anmak adına yaptım galiba. Özledim kardeşimi.Neyse duygusala bağlanmadan tarife geçeyim, ağlayabilirim :(

MALZEMELER 
(Ortalama 15 adet beze çıkıyor)
1 kilo un
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su 

İç Harcı İçin:
Haşhaş ezmesi
Aynı oranda sıvıyağ

YAPILIŞI
Un, su ve tuz ile ne çok sert ne de yumuşak olacak şekile hamuru yoğurdum. Birkaç saat dinlendirdim. Hamuru eşit bezelere böldüm. Bol un ile kucak büyüklüğünde merdane yardımı ile hamuru açtım. Bir kasede haşhaş ve sıvıyağı homojen bir karışım elde edene kadar karıştırdım. Elde ettiğim bu karışımdan hamurun üzerine 2-3 yemek kaşığı kadar döküp heryerini kapladım. Tıpkı gül böreği yapar gibi hamuru önce rulo şeklinde katlayıp ardından doladım. Üzerine yine bolca un döküp tabak büyüklüğüne ulaşıncaya dek merdaneyle hamuru tekrar açtım. Yağsız teflon tavada önlü arkalı pişirdim.Biraz aşamalı gibi gözükse de yediğinizde yorgunluğunuz gidecektir tabi kalorisini düşünmezseniz :)

Afiyet olsun...



2 yorum:

eliff dedi ki...

vay becerikli hatun sabahın 7sinde kalkıp hamur yoğurdun demek maşallah ellerine sağlık.

Kartanesi dedi ki...

Teşekkür ederim elifcim. Söz konusu eşime birşeyler hazırlamak olunca içime birşey kaçıyor sanki :D Zaman mekan hiç farketmiyor.