HAMUR İŞLERİ


TİGELLA

Annemin memleketi dolayısı ile hamur işi ile yuvarlanarak büyüdük desem yalan olmaz... Her çeşidini tattırmıştır canım annem sağolsun bize... Özellikle kahvaltı sofralarında sıcacık çay eşliğinde annemin elinden çıkan lezzetler ayrı bir güzel olurdu...

Kahvaltıda yapacak değişik birşeyler ararken geçen yıl bilgisayarıma kaydetmiş olduğum bir tarif buldum... Adı tigella... İtalyan mutfağındanmış kendisi... Baktım şöyle bir  görüntüsüne, aa aynı bizim bazlama dedim ama tek lokmalık olması beni daha da cezbettiği için hemen sıvadım kolları... Bu güzel tarifi http://sutumesarellemekarisma.blogspot.com arkadaşımda gördüm, kendisine teşekkür ediyorum... 

Haftasonu kahvaltılarınız için ideal, sıcacık bir hamur işi... Yakın zamanda kepek unu ile de yapmak istiyorum... 

MALZEMELER
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı su 
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker
2 su bardağı un 
1 çay kaşığı kuru maya

YAPILIŞI
Malzemeleri liste sırasına göre kabımıza alıp yoğuralım... Yarım saat dinlendirdikten sonra hamurumuzu açıp bir kase yardımıyla ya da bardak kullanarak şekil verelim... Şekil verdikten sonra da 15 dakika daha dinlendirelim... Son olarak yağsız teflon tavada önlü arkalı birkaç dakika pişirelim...

Üzerine mis gibi tereyağ ya da reçel eşliğinde eşsiz bir kahvaltı için servise hazır...

Afiyet olsun...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

deniyorum bakalım nasıl olucak