19 Eylül 2012 Çarşamba

TİGELLA

Annemin memleketi dolayısı ile hamur işi ile yuvarlanarak büyüdük desem yalan olmaz... Her çeşidini tattırmıştır canım annem sağolsun bize... Özellikle kahvaltı sofralarında sıcacık çay eşliğinde annemin elinden çıkan lezzetler ayrı bir güzel olurdu...

Kahvaltıda yapacak değişik birşeyler ararken geçen yıl bilgisayarıma kaydetmiş olduğum bir tarif buldum... Adı tigella... İtalyan mutfağındanmış kendisi... Baktım şöyle bir  görüntüsüne, aa aynı bizim bazlama dedim ama tek lokmalık olması beni daha da cezbettiği için hemen sıvadım kolları... Bu güzel tarifi http://sutumesarellemekarisma.blogspot.com arkadaşımda gördüm, kendisine teşekkür ediyorum... 

Haftasonu kahvaltılarınız için ideal, sıcacık bir hamur işi... Yakın zamanda kepek unu ile de yapmak istiyorum... 

MALZEMELER
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı su 
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker
2 su bardağı un 
1 çay kaşığı kuru maya

YAPILIŞI
Malzemeleri liste sırasına göre kabımıza alıp yoğuralım... Yarım saat dinlendirdikten sonra hamurumuzu açıp bir kase yardımıyla ya da bardak kullanarak şekil verelim... Şekil verdikten sonra da 15 dakika daha dinlendirelim... Son olarak yağsız teflon tavada önlü arkalı birkaç dakika pişirelim...

Üzerine mis gibi tereyağ ya da reçel eşliğinde eşsiz bir kahvaltı için servise hazır...

Afiyet olsun...




7 yorum:

Adsız dedi ki...

mmmm.bazlamayı severim çok güzel görünüyor.peki hamuru açarken nakadar kalın bırakmak gerekiyor,bu şekilde kalın olabilmesi için?

birde yağsız teflonda birkaç dakikada içide pişermi?

Kartanesi dedi ki...

Ne çok ınce ne de cok kalın olmalı, nasıl dıyım yarım cm ı gecmemelı cunku pıserken kendı kabarıyor. çok guzel pısıyor canım yagsız teflonda, 2 dakıka fazla bııle gelıyor zaten anlarsın hemen yanmaya bıle baslar sıyah sıyah, cevırırsın dııger yuzunu, o kısım daha cabuk pısıyor basından ayrılma sakın :) Yaparsan haber et...

Adsız dedi ki...

kesinlikle yapıcam.bazlama uzun süre dayanır bildiğim kadarı ilede düğer günlerde ekmek niyetine yeriz

Kartanesi dedi ki...

Evet dayanıyor, soguduktan sonra posetı sıkıca baglıyorum, ertesı gun yıyecegımızde yıne teflonda ısıtıyorum, tazecık oluyor

Sütüme, Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

harika bir tarif bu kesinlikle, ben de "italyan aşkı" kitabından öğrenmiştim. sabah sabah hem insan doyuyor hem ev misler gibi kokuyor, uzun pazar kahvaltıları için ideal... enfes gözüküyorlar, ellerinize sağlık!

Tuba dönmez çağlar dedi ki...

italyanlarda bizden almışlardır bu tarifi herşeyde olduğu gibi sonrada bize pazarlamışlardır. görüntüsü çok şık ellerine sağlık.
devamlı görüşmek duasıyla...

Kadınlara Özel dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor, tarifi de oldukça pratik. Bunu mutlaka denemek istiyorum :) takipteyim bende beklerim bloğuma :) sevgiler
http://kadinlaraaozel.blogspot.com/